Hästarna

Bäckdalens Castello "Kello" (shetlandsponny född 2009)

Castello är en supermysig och trevlig valack som kom till oss som nykastrerad 2-åring. Han är riden och körd och lite busig ibland. Otroligt snäll med barn och går med på det mesta man ber honom om. Han är visad på utställning med 40 poäng som bäst och har blivit champion valack 4 gånger!!! Han har även gått som 3:dje och 4:e häst i BIS ringen!

Valente v. Gelre "Mamma Mu" (shetlandsponny född 2004)

Valente är Castello, Essets, Bella Bus och Miltons mamma. Hon har haft 7 föl! Hon kom hit till oss i december 2013 tillsammans med Ebony. Hon är visad på utställning med 41 poäng som bäst.

Mamma Mu är i år utlånad som avelssto och vi har istället fått låna en annan shettis som heter Lindebys Tigra.

Bäckdalens Ebony (shetlandsponny född 2011)

Ebony är en helt underbar liten tjej som älskar uppmärksamhet och kommer bland dom första i hagen. Hon verkar ha bestämt sig för att vår son Milton är hennes egen husse fast det tycker inte riktigt han då...

Hon är visad på utställning med 39 poäng som mest. Förra sommaren fick hon sitt första föl, ett isabellsto med bläs som heter Chiquita.

Valcas Ace of Spades "Esset" (shetlandsponny född 2014)

Esset är vår lilla stjärna i hagen. Hennes mamma är Valente och pappa är Skovgaardens Camelot som även är pappa till 4 av våra andra unghästar. Hon är väldigt social och kommer gärna fram och hälsar när man kommer i hagen. Hon är visad på utställning som föl med 39 poäng.

Esset är såld till ett jättebra hem!

Bodbäckslena "Lena" (nordsvensk travare)

Lena är största hästen i stallet med sina 158 cm. Hon har gått på travet och hennes mamma heter Horgen Lassie som var en av Saras favoriter när hon jobbade hos Åke Svanstedt för många år sedan. Därför blev Lena inköpt.

Scilla (shetlandsponny född 1995)

Scilla kom hit tillsammans med Tosca. Hon är mest riden av shettisarna då dom tränat dressyr och western med henne. Scilla har fått 3 föl här på gården och 2 av dessa finns fortfarande kvar hos oss. Det är Chewbacca (född 2016) och Daidalos (född 2017). Hon är visad på utställning och har fått 40 poäng.

Tosca v.st. Wainum Wisholt (shetlandsponny född 2003)

Tosca kom till gården samtidigt som Scilla. Hon är sutten på och hanterad av barn sen tidigare. Här har hon fått två föl varav det ena är kvar hos oss. Han heter Calippo. 

Tosca är visad på utställning och har fått som bäst 43 poäng! Hon är SUCH!

Valcas Bel Ami "Bella Bus" (shetlandsponny född 2015)

Bella Bus är en fin liten tjej som har Valente som mamma och Almnäs Flis som pappa. Hon är visad på utställning en gång som föl och fick då 38 poäng och blev champion föl.

Valcas C Milton (shetlandsponny född 2016)

Milton är född 14 maj 2016 och är lillebror till Kello, Esset och Bella Bus men även bror med Calippo, Chewbacca och Chiquita) Hans mamma är Valente och pappa är Skovgaardens Camelot. Milton har fått sitt namn efter vår son Milton som själv har valt namnet åt honom. Dom två har blivit riktiga kompisar :)

Valcas Calippo (shetlandsponny född 2016)

Calippo är en svart hingst född 24 maj 2016. Mamma är Tosca och pappa är Skovgaardens Camelot.

Valcas Chiquita (shetlandsponny född 2016)

Chiquita är ett snyggt isabellsto som föddes här den 4 juni 2016. Mamma är Ebony och pappa är Skovgaardens Camelot. Hon är speciell med sin färg, bläs och ett vitt bakben.

Valcas Chewbacca (shetlandsponny född 2016)

Chewbacca är en liten hingst som är född gulsvart men blir vit som sin mamma när han blir stor. Han föddes här den 14 juni 2016. Mamma är Scilla och pappa är Skovgaardens Camelot.

Ädla (shetlandsponny född 2012)

Ädla är en otroligt söt och snäll tjej som kom hit på våren som 4-åring och reds in här. Henne har vi fått låna för att komma igång med ponnyridningen. Både barn och föräldrar har fastnat för denna mysiga tjej och vi hoppas att vi får behålla henne länge till!

Emmeros Ior (shetlandsponny född 2012)

Ior är en busig liten kille som gör skäl för sitt namn. Han är genomsnäll men har ibland inte riktigt koll på läget men har gör alltid sitt bästa. 

Lindebys Tigra (shetlandsponny född 2000)

Tigra är en väldigt trevlig tjej som vi har fått låna istället för Mamma Mu som ska få bli mamma nästa år. Tigra har fått några föl och en av dom är Trojka som står här hos oss. Lindebys stuteri i Enånger äger Tigra.

Lindebys Trojka (shetlandsponny född 2013)

Trojka är en otroligt trevlig tjej som jag tror kommer att bli en av favoriterna framöver. Hon är född 2013 och mamma är Tigra som också står hos oss. Trojka har börjat gå med lite smått och tycker att det är jättekul!

Fabian av Friheten "Fabbe" (shetlandsponny född 2006)

Fabbe är en svart/vit skäck som kom till oss i fabruari 2017. Han är en stor och rejäl shettis som älskar att bli körd. Finns lite bus i honom men för det mesta är han en lugn och stabil kille. Vi tycker bara mer och mer om honom här hemma. Kallas ibland för SjörövarFabbe :)

Sindri från Svarthålsforsen (islandshäst född 2000)

Sindri har varit i Saras ägo sen han var 4 år och det är ett tag. Han är född i Bispgården hos Saras faster så han har alltid funnits inom släkten. Han går med på lektioner och är väldigt snäll och populär bland både barn och vuxna trots stin storlek jämfört med shettisarna.

Kinda (shetlandsponny)

Kinda är en trevlig tjej som vi inte har kunnat prova nått än pga skada. Hon har stått här några månader och hon verkar vara en supertjej så jag tror det kommer att bli kanon när vi känner att vi kan börja låta henne gå med. Hon är tävlad i bruks, trav och precision så hon är mest meriterad av alla.